Jordbærtærte 10 personer
Server gerne denne lækre og simple jordbærtærte, med vaniljecreme eller is til.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Mørdej
- 150 g Hvedemel
- 100 g Smør
- 50 g Flormelis
- 20 g Æg (½ æg)
- 4 g Bagepulver
-
Mazarin
- 120 g Sukker
- 120 g Smør , blødt
- 120 g Æg
- 30 g Hvedemel
-
Pynt
- 500 g Jordbær
- 100 g Mørk chokolade
Sådan gør du
-
Mørdej: De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres i melet. Dejen samles med æg. Ved større portion dej røres alle ingredienserne sammen i en skål.
-
Mazarin: Marcipan og sukker røres sammen, blødt smør tilsættes. Æggene tilsættes lidt ad gangen og til sidst mel.
-
Mørdejen rulles ned og lægges i en smurt tærteform Ø28 cm. Mazarinmassen fordeles over mørdejen og tærtebunden bages ved 190° C i ca. 25 min.
-
Fordel chokoladen på tærtebunden, så snart den kommer ud af ovnen. Lad chokoladen smelte og smør den så ud i et jævnt lag. Afkøl tærtebunden og opbevar den på køl eller frost, indtil den skal bruges.
-
Rens jordbærrene (undgå helst at skylle dem, da de vil suge vand og gøre tærtebunden våd), skær dem i halve og fordele dem på tærtebunde.
Tip
Mørdej kan opbevares i en plastpose på køl op til 3 uger. Bag gerne bunden flere dage i forvejen og opbevar den på frost eller køl.