Vaniljesnurrer med creme og jordbær 20 stk.
Dejlige snurrer med smagen af sommer - med remonce, creme og friske jordbær. Anden frisk frugt kan også bruges.
Se flere sommerlige opskrifter her.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
- 2,50 dl Sødmælk
- 50 g Gær
- 1 spsk Sukker
- 1 tsk Salt
- 50 g Æg
- 75 g blødt Smør
- 500 g Hvedemel
-
Remonce
- 100 g Sukker
- 100 g Smør
- 2 tsk Vaniljesukker
-
Fyld
- 400 g Kagecreme
- Jordbær
Sådan gør du
-
Gær opløses i lun mælk. Øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes med dejkrog i ca. 10 min. til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
-
Rør Bitter 00 med sukker og vaniliesukker, og tilsæt smør lidt ad gangen.
-
Rul dejen til ca. 2,5 mm i tykkelse, ca. 30x50 cm og smør remoncen ud herpå. Undgå at komme helt ud til kanterne.
-
Fold på den lange led, dejen 1/3 ind over sig selv og fold den sidste 1/3 ind over igen, så dejen nu ligger i 3 lag og er ca. 10x50 cm stor. Skær strimler på ca. 3x10 cm og rul dem om sig selv, og bind derefter til en snurre.
-
Lad snurrerne efterhæve 30 min., pensl med sammenpisket æg og drys med groft rørsukker inden bagning. Bag ved 190° C i 15-20 min.Flæk de afkølede snurrer og fyld dem med creme og tynde skiver af jordbær eller anden frisk frugt.