Miniflødeboller med whisky-kaffe 100 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 100 stk.
-
Kransekagebund
- 250 g Sukker
- 125 g Æggehvider
-
Passion-skum
- 450 g Sukker
- 50 g Lys Sirup
- 150 g Vand
- 1 Vaniljestang
- 250 g Pasteuriserede æggehvider
- 20 g Instant kaffe , pulver
- 10 g Whisky
-
Overtræk
Sådan gør du
-
Kransekagebund: Kranse XX og sukker røres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen. Små bunde á 10 g sprøjtes med konfekt stjernetyl på bageplade med silikonepapir. Bages ca. 8 min ved 200° C og afkøles. Kan opbevares på frost indtil anvendelse.
-
Kaffe/whisky-skum: Sukker, sirup, kornene fra vaniljestangen og vand koges op i en gryde ved jævn varme til 122° C (anvend sukkertermometer). Æggehviderne piskes til ½ volumen ved middel hastighed i rørekedlen. Den kogende sukkerlage tilsættes i en tynd stråle, samtidig med der piskes. Herefter piskes skummet indtil det er koldt, ca. 15 min. Kaffepulveret røres ud i whisky og vendes i skummet til sidst.
-
Pas på ikke at tilsætte for meget whisky/væske, så flyder skummet.
-
Samling: Skummet sprøjtes på kransekagebundene, beregn ca. 9 g pr. stk. Dyp flødebollerne i tempereret mørk chokolade og dekorer evt. med kaffepulver.
Tip
Bundene kan også laves med ODENSE Færdig Kransekagemasse.