Marcipanæg med lime 22 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 22 stk.
-
Limekompot
- 2 stk. Lime (ikke overfladebehandlet)
- 200 g Sukker
- 200 g Vand
-
Marcipanæg
- 50 g Limekompot
-
- Revet Limeskal tørret i ovn
Sådan gør du
-
Lime skåret i skiver, sukker og vand kommes i en gryde og koges op. Lad det simre i ca. 20 min. Herefter blendes kompotten og skallerne sies fra. Kompotten afkøles og kan opbevares på køl i tætsluttende emballage op til 3 uger.
-
Marcipan og limekompot æltes sammen og marcipanen rulles til en pølse. Til 25 g marcipanæg deles marcipanen og 2 ruller formes. Hver rulle deles i 11 lige store stykker og æggene formes i æggerulle eller rulles i hånden.
-
Lad marcipanæggene tørre op på overfladen inden de rulles i hvid overtræk i hånden 2-3 gange og pyntes færdig med tørret limeskal.
Tip
TIP: Marcipanæg formes nemt, hurtigt og ensartet med æggerullen fra Odense Marcipan.
Æggerullen i træ kan rulle marcipanæg på ca. 25 g.