Citrontærte 1 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 1 stk.
-
Mørdej
- 150 g Hvedemel
- 100 g Smør
- 50 g Flormelis
- 20 g Æg (½ æg)
- 4 g Bagepulver
-
Citronkompot
- 4 Citroner økologiske
- 250 g Sukker
- 300 g Vand
-
Citronmazarin
- 120 g Sukker
- 120 g Smør
- 120 g Æg
- 30 g Hvedemel
- 60 g Citronpasta /kompot
-
Hvid chokoladeganache
- 100 g Piskefløde
- 0,25 Vaniljestang
-
Marengs
- 150 g Flormelis
- 75 g Æggehvider
- 1 Citron økologisk
- 20 g Pistacienødder , usaltede
Sådan gør du
-
Mørdej: De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres i melet. Dejen samles med æg. Ved større portion dej røres alle ingredienserne sammen i en skål. Mørdej kan opbevares i en plastpose på køl op til 3 uger.
-
Citronkompot: Skær citronerne med skal i tern og kog dem i vand med sukker i 10-20 min. til de er møre. Blend og afkøl kompotten. Den kan opbevares på køl i lukket emballage op til 14 dage.
-
Citronmazarin: Masse og sukker røres sammen, tempereret smør tilsættes. Æggene tilsættes lidt ad gangen og til sidst mel og kompot.
-
Hvid chokoladeganache: Kog fløde op med kornene fra vaniljestangen og hæld den over chokoladen. Rør til chokoladen er helt smeltet. Lad ganachen afkøle, til den bliver smørbar i konsistensen.
-
Marengs: Pisk æggehvider og flormelis stift. Vend fintrevet citronskal i. Sprøjte små toppe ud på bageplade med bagepapir og drys med finthakket pistacienødder. Bag marengstoppene ved 150° C i ca. 30 min.
-
Rul mørdejen ud og beklæd den smurte tærteform. Citronmazarinen fordeles på mørdejen og tærten bages ved 190° C i ca. 25 min. Smør ganachen ud på den afkølede tærte og pynt med marengstoppe.
Tip
Tærten uden fyld er velegnet til at fryse. Den kan også laves som små portionstærter.