Du har måske oplevet, at det er lidt vanskeligt at arbejde med smeltet chokolade, og at det tager alt for lang tid før chokoladen størkner. Problemet skyldes, at chokoladen er for varm. Det er der råd for, for den smeltede chokolade skal tempereres.

Sådan tempererer du chokolade

Chokoladetemperering

Choko.temp 1

Kog 1 liter vand i en gryde.
Hak chokoladen på et skærebræt.

Choko.temp 2

Tag gryden af varmen.

Stil en glasskål over vandbadet og kom 2/3 af chokoladen i skålen.

Choko.temp 3

Lad chokoladen smelte under omrøring. Ca. 10 min.

Choko.temp 4

Tag skålen af gryden og sæt den på bordet ved siden af.

Choko.temp 5

Tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og lad den smelte under omrøring. Ca. 10 min.

Choko.temp 6

Nu er chokoladen klar til brug.
Beregn en størkningstid på ca. 2 timer ved 12-14 grader.