Fakta om mandler
Som én af verdens største marcipanproducenter sætter vi en ære i at levere produkter af høj kvalitet. Vores kvalitetsstyring er BRC certificeret, og det er din garanti for en ensartet kvalitet, hver gang du køber ét af vores produkter.
Størstedelen af de mandler, vi bruger til vores Odense marcipan, kommer fra Californien eller Australien. Californien er verdens største producent af mandler og producerer størstedelen af alle de mandler, vi konsumerer i hele verden.
Valencia mandlen får vi fra Spanien, hvor den dyrkes.
Valencia mandler
De spanske Valencia mandler er kendetegnet for deres enestående kvalitet, store størrelse og lidt kraftigere mandelsmag med en fin naturlig bitterhed. En høst af Valencia mandler består typisk af 2-5% bitre mandler, hvilket er med til at understøtte god smag til konfekturen. Mandlerne har en lang flad form, en ru overflade, brun hinde og lidt støvet og grålig farve.
Californiske mandler
De Californiske mandler er karakteriseret ved en rund og sprød smag. Modsat Valencia mandlerne, høstes de Californiske mandler som søde mandler, der er af højeste kvalitet og har en kontrolleret dyrkning.
Mandlen har en karakteristisk dråbeform, en glat og jævn overflade og en flot glød.