Hemmeligheden bag Odense Marcipan
- Som én af de eneste producenter i verden forarbejder og valser vi masserne på originale granitvalser til en fin, middel eller grov struktur
- Afbitring af abrikoskernerne foregår efter en helt unik metode, som passer til det enkelte produkt
- Vi går aldrig på kompromis med det gode håndværk
- Vi indkøber altid de fineste råvarer
Den fineste smag
Smagen og marcipankvaliteten afhænger af råvarernes kvalitet, forholdet mellem mandler, bittermandler, abrikoskerner og sukker samt af marcipanens struktur. Derfor spiller den faglige viden hos vores ansatte også en afgørende rolle for kvaliteten. Vi smager og vurderer bl.a. om produkterne har den rigtige smag af bitterhed eller sødme, og om de har den rette konsistens.
Derfor er Odense Marcipan en af verdens førende producenter af marcipan.
De fineste råvarer
- Vi er kendt for vores høje kvalitet, samt evne til at indkøbe de allerbedste og mest friske mandler
- Derfor køber vi mandler både i Californien, Australien, Spanien og Marokko
- Vores råvarer består altid af 1. klasses søde mandler, bittermandler og abrikoskerner
- Vi gør os ligeledes umage med at købe forskellige mandelsorter, som giver forskellige smagsoplevelser i slutprodukterne
- Smag, konsistens og bagestabilitet opnås, i bagemasser, ved en unik sammensætning af mandler og abrikoskerner
Californiske mandler
De Californiske mandler er karakteriseret ved en rund og sprød smag. Modsat Valencia mandlerne, høstes de Californiske mandler som søde mandler, der er af højeste kvalitet og har en kontrolleret dyrkning.
Mandlen har en karakteristisk dråbeform, en glat og jævn overflade og en flot glød.
Valencia mandler
De spanske Valencia mandler er kendetegnet for deres enestående kvalitet, store størrelse og lidt kraftigere mandelsmag med en fin naturlig bitterhed. En høst af Valencia mandler består typisk af 2-5% bitre mandler, hvilket er med til at understøtte god smag til konfekturen. Mandlerne har en lang flad form, en ru overflade, brun hinde og lidt støvet og grålig farve.
Certificeringer i ODENSE GROUP
Ubestridt kvalitet og fødevaresikkerhed er helt grundlæggende forudsætninger for os. Vi sætter en ære i at levere produkter af høj, ensartet kvalitet, og vi kan garantere fødevaresikkerheden med vores certificeringer som følger;
- BRC Certificeret Grade A (British Retail Consortium)
- OFSS Certificeret (Orkla Food Safety Standard)
- RSPO Certificeret (en global standard for bæredygtig palmeolie)
- Rainforest Alliance-certificeret (program for bæredygtigt landbrug)
- Økologikontrolleret fødevarevirksomhed
- Kosher Certificeret (overensstemmelse med jødiske kostregler)
Kvalitet og fødevaresikkerhed
Kvalitet og fødevaresikkerhed er vigtig hos Odense Marcipan.
Læs mere om vores certificerede kvalitetsstyring her.