Fletkage med marcipan, nougat & kanel 1 stk.
Dej-rouladen kan også skæres i skiver til snegle og lægges i en bradepande lidt tæt så sneglene vokser sammen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 1 stk.
-
Dej
- 25 g Gær
- 2,50 dl Mælk
- 0,50 tsk Kardemomme, stødt
- 0,50 tsk Salt
- 1 spsk Sukker
- 1 Æg
- 100 g Smør
- 500 g Hvedemel
-
Fyld
- 75 g Smør
- 100 g Sukker
- 5 g Kanel stødt
- Mælk eller æg til pensling
Sådan gør du
-
Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem.
-
Brug evt. en røremaskine og ælt dejen i mindst 5 min. Lad dejen hvile tildækket i 30 min.
-
Rør smør, sukker og kanel til en blød remonce. Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 30*40 cm. Smør remoncen ud på dejen og riv marcipan hen over. Høvl nougat i tynde skiver og fordel oven på marcipanen.
-
Rul dejen sammen til en roulade på den lange led. Del dejen i to på langs, så den stadig hænger sammen i den ene ende. Sno/flet dejen til en aflang stang ved at dreje de to strimler omkring hinanden og læg den på en bageplade med bagepapir. Pensel med æg eller mælk og lad det hæve ca. 30 min. Bag kagen ca. 25 min. ved 180° C.
-
Servér gerne kagen lun, drysset med flormelis. Kagen kan fryses og lunes lige inden servering.