Kringle 8 personer
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Dej
- 150 g Mælk
- 35 g Gær
- 2 tsk Sukker
- 0,50 tsk Salt
- 35 g Æg
- 50 g Smør , blødt
- 330 g Hvedemel
-
Remonce
- 50 g Sukker
- 50 g Smør , blødt
- 15 g Æggehvider
-
Creme
- 1,25 dl Sødmælk
- 30 g Æggeblommer
- 35 g Sukker
- 10 g Majsstivelse
- 0,50 tsk Vaniljesukker
Sådan gør du
Dej:
Mælken lunes og gæren opløses i mælken. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes sammen i skål med dejkrog i ca. 10 min., til dejen slipper skålen. Dejen hæver 30 min. tildækket.
Remonce:
Bagemasse og sukker røres sammen. Blødt smør røres i og til sidst æggehvider.
Creme:
Kog mælken op. Pisk de øvrige ingredienser let sammen og tilsæt langsomt den varme mælk under piskning. Kom cremen tilbage i gryden og kog cremen op under piskning og køl den af.
Dejen rulles ud til en aflang plade. Remonce, creme og Nuga’mole sprøjtes midt på dejen. Dejen rulles sammen om fyldet og ligges på bageplade med bagepapir. Dejen snittes på langs og drysses med hasselflager.
Stangen efterhæver ½-1 time tildækket.
Pensles med sammenpisket æg inden bagning ved 210° C i ca. 15 min.
Tip
Nuga’mole kan erstattes af Råmasse med pistaciesmag, Sprøjteklar Nougat eller anden smag.