Blåbærmedaljer 12 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Medaljebunde 24 stk.
- 500 g Hvedemel
- 375 g Smør
- 175 g Flormelis
- 0,50 Æg
-
Glasur
- 150 g Flormelis
- Vand
- Pastafarve
-
Fyld
- 8 dl Piskefløde
Sådan gør du
-
Ælt alle ingredienser sammen og lad dejen hvile på køl - gerne natten over.
-
Rul dejen ud til ca. 3 mm i tykkelsen og stik 24 små bunde ud med en udstikker. Bag bundene på en bageplade med bagepapir ved 190° C i 12-14 min. til de er gyldne i kanterne.
-
Glasur: Rør glasur af sigtet flormelis og kogende vand, og farv den lavendel lilla med pastafarve eller anden vandopløselig farve. Glasér forsigtigt halvdelen af medaljebundene med glasuren og lad dem tørre let.
-
Pisk fløde til en fast flødeskum.
-
Sprøjt bundende uden glasur op med flødeskum i en cirkel med hul i midten. Hullet fyldes med blåbærmarmelade og de glaserede bunde sættes på. Pynt yderligere med en flødeskumsroset, blåbær og spiselige blomster.
Tip
Brug forskellige IGOS Fruitfillings eller marmelader, og skift farven på glasuren, så den matcher farven på frugten der bruges.