Mandelroulade med rabarber-hyldeblomstcreme 10 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Creme
- 200 g snittede Rabarber
- 0,50 Vaniljestang
- 50 g Sukker
- 4 bl. Husblas
- 0,75 dl Hyldeblomstsaft , konc.
- 250 g Græsk Yoghurt
- 50 g Flormelis
- 1 Vaniljestang
- 0,25 dl Piskefløde
-
Rouladebund
- 3 Æg
- 125 g Sukker
- 75 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- Flormelis
Sådan gør du
-
Bring langsomt rabarber, vaniljekorn og sukker i kog og lad det simre nogle minutter til rabarberne er møre.
-
Læg husblas i blød, knug vandet fra og smelt over vandbad. Bland husblasen med hyldeblomstsaft.
-
Rør forsigtigt yoghurt, flormelis og vaniljekorn sammen. Pisk hyldeblomstsaften i og lad det stå til det begynder at tykne. Pisk fløden til flødeskum, vend den i blandingen og smag til.
-
Del æggene. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk til marengs.
-
Rør æggeblommerne sammen med revet Kranse XX og vend dem i marengsen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt sammen.
-
Beklæd en bageplade med bagepapir og smør dejen ud på papiret i et jævnt lag. Drys med mandelflager og bag kagebunden 6-8 min. ved 200° C.
-
Vend kagebunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, træk papiret af og smør med rabarberkompot.
-
Fordel cremen på den afkølede bund og rul sammen til en roulade. Pak rouladen ind i bagepapiret indtil servering, den bliver kun bedre af at trække.