Nougatmousse med havtorn, lakridsgele & marcipan ”fritter” 10 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
- 2 bl. Husblas
- 1 dl Sødmælk
- 1 dl Havtornsaft , gerne koncentreret
- 0,50 liter Piskefløde
- 2,50 spsk Lakridsgranulat
- 2 dl Vand
- 3 bl. Husblas
- 1 Æggehvide
Sådan gør du
-
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Varm mælken op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og smelt husblassen i den varme mælk. Skær nougaten i små stykker og rør den i den varme mælk. Rør til nougatmassen er jævn og rør så havtorn i.
-
Pisk fløden til flødeskum og vend den i den let cremede nougat. Smag til og fordel cremen i 10 glas. Kom evt. moussen i en sprøjtepose og sprøjt den ned i glassene. Køl glassene i køleskabet mindst 1 time.
-
Rør lakridsgranulat og vand sammen og smag til. Læg husblassen i blød mindst 5 min., pres vandet fra og smelt husblassen over vandbad. Rør den smeltede husblas i lakridsvandet og hæld det over nougatmoussen i et tyndt lag. Sæt glassene tilbage på køl.
-
Skær marcipanen i lange stave og vend dem først i æggehvide og dernæst i Mandelblanding. Steg marcipanfritterne et kort øjeblik i ny, neutral olie til de er gyldne. Servér gerne fritter lune til den kolde mousse.
Tip
Nougatmoussen kan fyldes i ODENSE Flødebolleskal og lukkes med lakridsgele.