Trifli med ymer creme 40 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 40 stk.
-
Marcipan crumble
- 240 g Rørsukker
- 240 g Hvedemel
- 120 g Smør
-
Jordbær/rabarber kompot
- 1.250 g Jordbær , fra frost
- 1.250 g Rabarber , fra frost
- 750 g Sukker
- 20 g Vaniljesukker
-
Ymer
- 1.000 g Ymer drænet
- 1.000 g Fløde
- 200 g Flormelis
- 20 g Vaniljesukker
Sådan gør du
-
Marcipan crumble: Bland alle ingredienserne sammen til en crumble, og fordel det i en kantplade. Bages ved 200 °C i ca. 15 min. Skrab lidt rundt under bagningen, for at få det hele ens i farven.
-
Jordbær/rabarber kompot: Det hele koges sammen i ca. 20 min., indtil det har en god tyk konsistens. Køles af til stuetemperatur.
-
Ymer creme: Ymeren skal drænes i et klæde nogle timer så der ikke er for meget vand i. Derefter piskes det sammen med flormelis og vaniljesukker. Fløden piskes til en let flødeskum, og vendes i ymeret.
-
Samling: Fordel crumble, kompot og creme i portionsglas, lige inden servering.