Fastelavnsboller med nougatcreme 40 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 40 stk.
-
Bløddej
- 250 Sødmælk
- 100 g Gær
- 50 g Sukker
- 150 g Pasteuriserede æg
- 750 g Margarine
- 1.000 g Hvedemel (koldt)
-
Remonce
- 500 g Sukker
- 500 g Smør ell. margarine
-
Flødeskum
- 500 g Piskefløde
-
Nougatcreme
- 500 Piskefløde
Sådan gør du
-
BLØDDEJ: Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.
Husk dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
BORGMESTERMASSE: Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.
FREMGANGSMÅDE: Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i ca. 10,5 x 10,5 cm med sporejern. 15 g borgmestermasse sprøjtes på hver og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 minutter.
FLØDESKUM: Pisk til en fast flødeskum.
NOUGATCREME: Smelt nougat og pisk fløden let. Vend hurtigt ca. 1/3 af flødeskummet i den smeltede nougat og der efter vendes forsigtigt den sidste 2/3 af flødeskummet i.
Flæk fastelavnsbollen og sprøjt bunden op med 16 g flødeskum pr. bolle, rundt i kanten. Fyld op med 16 g nougatcreme i midten.
Drys toppen med flormelis og pynt med en roset af nougatcreme, en høvlet nougatflage (brug en tyndskræller) og evt. skovsyre.
Tip
Meget velegnet til at fryse i rå dej.