Karamel-flødeboller 30 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
-
Bunde
- 100 g Sukker
- 40 g Pasteuriserede æggehvider
-
Skum
- 100 g Sukker
- 10 g Glukosesirup
- 0,50 Vaniljestang
- 35 g Vand
- 55 g Pasteuriserede æggehvider
-
Pynt
Sådan gør du
-
Bund: Bland marcipan og sukker. Tilsæt æggehvider lidt efter lidt under omrøring. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt bundene ud i ca. Ø 3 cm. Bag bundene ved 210 ºC i ca. 8-10 min.
-
Skum: Sukker, sirup, korn fra vaniljestang og vand kommes i en gryde og koges op ved jævn varme til 118 ºC. Æggehviderne piskes let med en elpisker i ca. 10 minutter, og sukkerlagen tilsættes langsomt, mens der piskes. Pisk indtil massen er helt kold. Det tager ca. 15 minutter.
-
Samling: Guffet fyldes i en sprøjtepose, og sprøjtes ud på de afkølede bunde.
-
Temperér karamelchokoladen. Dyp flødebollerne i en skål chokolade, eller hæld chokolade over flødebollerne. Pynt med lakridspulver, Guld-, eller Bronze Støv.