Spøgelseshat 48 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 48 stk.
-
Linsedej
- 1.000 g Hvedemel
- 750 g Smør
- 350 g Flormelis
- 115 g Æg
- 20 g Bagepulver
-
Kransekagemasse med hindbær
- 300 g Sukker
- 150 g Æggehvider
- 100 g Hindbær frosne
- 240 g Hindbærmarmelade
Sådan gør du
Kransekagemasse med hindbær:
Kranse XX og sukker køres sammen.
Derefter tilsættes de frosne hindbær, og æggehviden tilsættes lidt efter lidt.
Linsedej:
Ælt alle ingredienser sammen og lad dejen hvile på køl, gerne natten over.
Linsedej rulles ned på 3 mm og bunde stikkes ud med en rund udstikker Ø8 cm. Hindbærfyld sprøjtes ud med sprøjtepose på midten af linsedejen (ca. 20 g pr. stk.). Linsedejen trykkes op i massen med 3 fingre, som til en ”Napoleonshat”.
Bages ved 2100 C i 9-10 min.
Efter afkøling dyppes bunden i hvid overtræk og der sprøjtes hindbærmarmelade på toppen (ca. 5 g pr. stk.). Overtræksmarcipan rulles ned på 2 mm, stikkes ud med rund udstikker Ø8 cm og lægges over ”Napoleonshatten” og formes som ”spøgelse”. Spøgelset pyntes med øjne af smeltet mørk overtræk.