Adventskranse - nem kage med pistaciemasse 12 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 25 g Gær
- 1 dl lun Mælk
- 0,50 tsk Salt
- 1 tsk Sukker
- 1 stk. Æg
- 250 g Hvedemel
- 50 g tempereret Smør
- 0,50 stk. Æg
-
Pynt
- Perlesukker eller mandelflager
Sådan gør du
-
Rør gæren ud i den lune mælk, tilsæt salt, æg, sukker og derefter smør og hvedemel. Ælt dejen godt igennem og lad den hvile i 30 minutter på bordet.
-
Slå dejen ned og rul den ud til en firkant på 40x30 cm. Sprøjt pistaciemassen ud i striber. Skær dejen ud i 12-16 strimler.
-
Sno strimlerne, form dem til en krans på bagepapiret og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
-
Til sidst pensles kransene med æg og pyntes med perlesukker eller mandelflager. Bages ved 200 ° C i ca. 15 minutter.
Tip
Kransene kan også laves med andre ODENSE Cognac Råmasse.