Chokolade julelagkage 10 personer

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. Smelt chokoladen sammen med smør og tilsæt espressokaffe. Herefter blandes de tørre ingredienser, hvedemel, kakao, sukker, brun farin og vanilje i en skål. Æg, sødmælk og natron piskes sammen i en anden skål.
  2. Det hele vendes sammen, og bages i en 24 cm springform ved 160° C i ca. 60 minutter. Når kagen er afkølet, flækkes den i 3, så der bliver 3 lagkagebunde.
  3. Nougatcreme: Smeltet nougat tilsættes let pisket flødeskum, og anvendes med det samme - rør ikke for meget.
  4. Pynt med chokoladespåner og juletræer lavet af smeltet mørk chokolade sprøjtet ud som juletræer på plastik.

Tip

Hvis du vil undgå at skulle flække kagen i flere lag, kan du også bage kagen i flere springforme (2-3 afhængig af hvor tykke kagebunde du ønsker). Det kan være nemmere at håndtere. I givet fald skal kagen kun bages i ca. 30 minutter ved 160° C.

Produkter i opskriften