Chokolade julelagkage 10 personer
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Lagkagebunde
- 200 g Smør
- 1,50 dl Espresso
- 250 g Hvedemel
- 25 g Kakao
- 300 g Sukker
- 100 g Farin
- 1 tsk Vaniljesukker
- 3 Æg
- 1 dl Sødmælk
- 1 tsk Natron
-
Nougatcreme
- 0,50 liter Piskefløde
-
Pynt
-
Hjemmelavede juletræer af ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g
Sådan gør du
-
Smelt chokoladen sammen med smør og tilsæt espressokaffe. Herefter blandes de tørre ingredienser, hvedemel, kakao, sukker, brun farin og vanilje i en skål. Æg, sødmælk og natron piskes sammen i en anden skål.
-
Det hele vendes sammen, og bages i en 24 cm springform ved 160° C i ca. 60 minutter. Når kagen er afkølet, flækkes den i 3, så der bliver 3 lagkagebunde.
-
Nougatcreme: Smeltet nougat tilsættes let pisket flødeskum, og anvendes med det samme - rør ikke for meget.
-
Pynt med chokoladespåner og juletræer lavet af smeltet mørk chokolade sprøjtet ud som juletræer på plastik.
Tip
Hvis du vil undgå at skulle flække kagen i flere lag, kan du også bage kagen i flere springforme (2-3 afhængig af hvor tykke kagebunde du ønsker). Det kan være nemmere at håndtere. I givet fald skal kagen kun bages i ca. 30 minutter ved 160° C.