Kransekagetapas - Lakrids/citron 80 stk.

Små lækre tapas kransekagestykker med smag af hvid chokolade, et strejf af citron og lakrids.

Server som små tapas stykker til mødekaffen, til buffet, reception eller som den søde fristelse til jul og som kransekagetapas sammen med et glas bobler.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 80 stk.

  • Kransekagemasse citron:

  • 200 g Sukker
  • 75 g Pasteuriserede æg
  • 110 g Citronpasta (se grundopskrift)
  • Citronpasta:

  • 2 stk. Citroner (usprøjtet)
  • 200 g Sukker
  • 200 g Vand
  • 1 spsk Honning
  • Lakrids creme:

  • 800 g Fløde
  • 400 g Hvid chokolade
  • 15 g * Lakridspulver
  • *Smag cremen til, da lakridspulver kan have forskellig styrke.

Sådan gør du

Kransekagemasse citron:
Massen køres sammen som almindelig kransekagemasse og tilføres smag. Sættes på køl til dagen efter.

Kransekagemassen sprøjtes ud med flad firkantet tyl i pladens længde og bages ved 2200 C i 13-15 min. Rettes op efter bagning.

Citronpasta:
Citroner skæres i skiver og resten af ingredienserne blandes og koges op. Simrer under låg i ca. 20-25 min. Blendes til pasta og afkøles. Pastaen kan opbevares på køl op til 3 uger.

Lakrids creme:
Kog fløden op og hæld over chokoladen og lakridspulver. Rør grundigt til al chokoladen er smeltet. Dæk cremen med film og sæt på køl natten over.

 

Pisk cremen op og sprøjt med en dekorationstylle, bølger på toppen af de færdigbagte kransekagestænger. Frys stængerne og skær i 3 cm stykker.

Pyntes fx med hvide chokolade stykker.

Produkter i opskriften