Tal- og bogstavkager og andre former 1 stk.

Slip fantasien løs og server festlig kransekage til fødselsdag, reception, buffet, til desserten eller som et lækkert stykke kransekage til kaffen. Eller server en flot kransekagestjerne sammen med et glas bobler nytårsaften!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 1 stk.

  • Kransekagemasse

  • 400 g Sukker
  • 100 g Æggehvider
  • Chokoladecreme

  • 1.000 g Piskefløde
  • 400 g Hvid chokolade

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til en kransekagemasse. Fordel massen mellem to stykker bagepapir og rul massen ned til 10 mm. Læg på bageplade og sæt på frost, gerne natten over.
  2. Chokolade creme; Kog fløde op og hæld over chokoladen. Rør til chokoladen er helt smeltet og sæt på køl natten over.
  3. Klargør skabeloner ved at udskrive tal, bogstaver eller stjerne i ønsket størrelse og klip skabelonen ud. Der kan også bruges udstikker, til fx runde eller hjerteformede kager. Læg skabelonen på den frosne kransekage og skær rundt om. Flyt kagen over på en bageplade med bagepapir og bag ved 200 C i ca. 10-12 min.
  4. Rul evt. rester af kransekagemassen ud igen og opbevar på frost, til den næste kage. Eller stik fx små hjerter ud og pynt på samme måde som tal og bogstaver. Kan med fordel fryses inden afpyntning.
  5. Chokoladecremen piskes op til en fast creme inden brug. Pynt kransekagen med dutter af chokoladecreme, broken gelé eller marmelade, bær, friske blomster og chokolade.

Tip

Opskriftens mængde passer til en plade 40x40 cm i en tykkelse på 10 mm

Produkter i opskriften

Relateret video

Kransekage tal- og bogstaver fuld længde