Kransekage med appelsin på kakaobund 35 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 35 stk.
-
Appelsinkompot
- 3 Appelsiner (store og økologiske)
- 300 g Sukker
- 300 g Vand
-
Kransekagemasse
- 500 g Sukker
- 180 g Æggehvider
- 3 spsk Kakao
- 3 spsk Rom
Sådan gør du
-
Appelsinkompot: Skær appelsiner i tern (med skal) og kog dem med sukker og vand til de er møre, ca. 10 min. Appelsinkompotten blendes og afkøles.
-
Kransekagemasse: Rør Kranse XX med sukker og tilsæt æggehviderne lidt ad gangen. Del kransekagemassen i to. Rør den ene portion med kakao og rom (juster evt. med lidt mere æggehvide) og den anden portion med 300 appelsinkompot.
-
Sprøjt kakaomassen i stænger med en flad eller ODENSE X-tyl. Sprøjt en stribe nougat midt på bunden og sprøjt appelsinmassen med stjernetyl i cirkler på toppen. Drys med mandelsplitter.
-
Bag kransekagestængerne ved 210° C i 10-12 min. Ret evt. siderne på stængerne op straks efter bagning og lad dem afkøle. Skær i ønsket størrelse og dyp evt. bunden i mørk overtræk eller chokolade.