Kransekageblomst Hindbær 42 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 42 stk.
-
Kransekagemasse
- 400 g Sukker
- 90 g Æggehvider
- 10 g Vaniljesukker
-
Trøffelcreme
- 60 g Fløde
- 40 g Hindbærpuré
-
Broken gelé
- 25 g Citronsaft
- 400 g Hindbærpuré
- 160 g Sukker
- 5 g Citras (Texturas)
- 5 g Gellan (Texturas)
Sådan gør du
-
Kransekagemasse: Kranse XX og sukker køres sammen og vaniljesukker tilsættes. Æggehvide tilsættes lidt ad gangen. Kransekagemassen rulles ned på 10 mm i tykkelsen og sættes i fryseren. Stikkes ud med rund udstikker nr. 8, Ø 6 cm. Bages ved 2200C i ca. 10 min. Efter afkøling overtrækkes bunden med mørk chokolade.
-
Trøffelcreme: Fløde og puré koges op og hældes over chokoladen. Omrøres godt og stilles på køl til dagen efter. Piskes op til en sprøjtefast trøffelcreme.
-
Broken gelé: Alle ingredienser, til hver enkelt opskrift, blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring. Skal koges igennem i ca. 2 min. Sættes derefter på køl til det er helt stift. Blendes glat før brug.
-
Samling: Trøffelcremen sprøjtes på den bagte bund, som små toppe kanten rundt, ca. 15 g pr. stk. Vendes rundt på bagepapir, så trøffelcremen ligger nederst. Sættes på frost indtil trøffelcremen har sat sig helt, og har dannet et margueritmønster. Brokengelé, ca. 3 g sprøjtes i midten. Server til kaffen, sommerdesserten eller til buffet/reception.
Tip
Overskydende Broken gelé kan nemt holde sig ca. 3 uger på køl og anvendes til pynt på andre kager og desserter.