Tapaskager med Lemon/Hindbærcurd 75 stk.
Fornyelse til kransekagen
Tapaskager bagt med ODENSE Kranse XX, overtrukket med mørk chokolade og toppet
med lemon-/hindbærcurd og et drys marcipancrumble.
Server til alle anledninger året rundt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 75 stk.
- 2.000 g Sukker
- 700 g Pasteuriserede æggehvider
- 900 g Lemoncurd eller
- 900 g Hindbærcurd
- 150 g Marcipancrumble m/rørsukker
Sådan gør du
- Kranse XX og sukker røres sammen og æggehvider tilsættes lidt ad gangen.
- Kransekagemasse vejes af på 20 g og trykkes ned i Silikoneform til tapaskager Ø40 mm.
- Bages ved 200 grader i ca. 12 min.
- Frys kagerne i formen og vend dem ud i frossen tilstand.
Lemon/Hindbærcurd (12 g pr. kage) - se grundopskrift.
Marcipancrumble - se grundopskrift.
Samling:
- Mørk chokolade tempereres.
- De optøede tapaskransekager sættes på ODENSE Æggedypper og dyppes i chokoladen, så sider dækkes men ikke toppen.
- Vend straks æggedypperen og lad chokoladen dryppe ned, så der dannes "nedadvendte spidser" i chokoladen.
- Hjælp gerne til med en finger for at trække chokoladen i længere "spidser".
- Lad chokoladen hærde, og træk forsigtigt tapasstykkerne af æggedypperen.
- Fyld tapasstykkerne med lemon-/hindbærcurd og pynt med marcipancrumble, ca. 2 g pr. stk.