Fragilitélagkage med brombær, solbær og blåbær 12 personer
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Bagemasse
- 120 g Æggehvider
- 200 g Æggehvider
- 300 g Sukker
- 100 g Flormelis
- 30 g Mandelflager
- 140 g Mørk chokolade
-
Frugtpuré (til mousse)
- 200 g Brombær , solbær og blåbær (blandet)
- 30 g Sukker
-
Mousse
- 5 dl Piskefløde
- 100 g Æggeblommer
- 50 g Sukker
- 5 bl. Husblas
Sådan gør du
-
Marengs: Bagemassen og (120 g) æggehvider æltes sammen på bordet
-
Æggehvider (200 g) og sukker piskes op og flormelis tilsættes. Marengsen må ikke piskes for fast. Den blødgjorte masse vendes forsigtigt sammen med den piskede marengs.
-
Dejen sprøjtes ud på bagepapir på bageplade i en cirkel på Ø 24 cm, fordeles på 3 bunde. Mandelflager drysses over og de bages ved 190°C i 25 min. og afkøles.
-
Når bundene er kølet af vendes 2 bunde og smøres med smeltet overtræk eller chokolade på undersiden.
-
Mousse: Bærrene tøs op og koges op sammen med sukker. Blendes evt. og afkøles.
-
Husblas udblødes. Fløden piskes til skum. Æggeblommer og sukker piskes op. Husblassen smeltes og blandes med frugtpure. Puréen vendes i den piskede æg og flødeskum vendes i til sidst.
-
En bund med chokolade lægges nederst og ca. 1/3 moussen sprøjtes på og den anden bund med chokolade lægges på moussen. Den samme mængde mousse sprøjtes på den midterste bund og den sidste lægges øverst.
-
Med resten af moussen sprøjtes rosetter på toppen og den kan dekoreres med friske bær, chokoladepynt og evt. høvlet chokolade.