Fragilitélagkage med brombær, solbær og blåbær 12 personer

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

  • Bagemasse

  • 120 g Æggehvider
  • 200 g Æggehvider
  • 300 g Sukker
  • 100 g Flormelis
  • 30 g Mandelflager
  • 140 g Mørk chokolade
  • Frugtpuré (til mousse)

  • 200 g Brombær , solbær og blåbær (blandet)
  • 30 g Sukker
  • Mousse

  • 5 dl Piskefløde
  • 100 g Æggeblommer
  • 50 g Sukker
  • 5 bl. Husblas

Sådan gør du

  1. Marengs: Bagemassen og (120 g) æggehvider æltes sammen på bordet
  2. Æggehvider (200 g) og sukker piskes op og flormelis tilsættes. Marengsen må ikke piskes for fast. Den blødgjorte masse vendes forsigtigt sammen med den piskede marengs.
  3. Dejen sprøjtes ud på bagepapir på bageplade i en cirkel på Ø 24 cm, fordeles på 3 bunde. Mandelflager drysses over og de bages ved 190°C i 25 min. og afkøles.
  4. Når bundene er kølet af vendes 2 bunde og smøres med smeltet overtræk eller chokolade på undersiden.
  5. Mousse: Bærrene tøs op og koges op sammen med sukker. Blendes evt. og afkøles.
  6. Husblas udblødes. Fløden piskes til skum. Æggeblommer og sukker piskes op. Husblassen smeltes og blandes med frugtpure. Puréen vendes i den piskede æg og flødeskum vendes i til sidst.
  7. En bund med chokolade lægges nederst og ca. 1/3 moussen sprøjtes på og den anden bund med chokolade lægges på moussen. Den samme mængde mousse sprøjtes på den midterste bund og den sidste lægges øverst.
  8. Med resten af moussen sprøjtes rosetter på toppen og den kan dekoreres med friske bær, chokoladepynt og evt. høvlet chokolade.

Produkter i opskriften