Gåsebryst 1 stk.

En frisk udgave af den klassiske kage Gåsebryst. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 1 stk.

Sådan gør du

  1. Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet mørdej. Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet min. en time - gerne natten over.
  2. Ælt forsigtigt den kolde mørdej sammen og rul den ud til en plade på ca. 15x30 cm og ca. 2,5 mm i tykkelsen. Skær pladen til to stænger af ca. 7,5x30 cm.
  3. Bag stængerne ved 200° C i ca. 12 min. til de er gyldne. Læg de to mørdejsstænger sammen med appelsinmarmelade.
  4. Pisk fløden til skum. Tag ca. 100 g fra og vend appelsinmarmeladen i. Sprøjt cremen i en stribe på midten af stangen.
  5. Sprøjt resten af flødeskummet på mørdejsstangen med appelsincremen. Glat evt. skummet af med en paletkniv. Sæt stangen i køleskabet.
  6. Rul overtræksmarcipan ned til 3mm i tykkelsen og læg forsigtigt over kagen. Tryk marcipanen forsigtigt ned om kagen og skær overskydende marcipan af. Skær stangen i passende portionsstykker. 

Tip

Alle typer af marmelade kan bruges. Den gule overtræksmarcipanen kan erstattes af andre farver, så den matcher farven på marmeladen. 

Produkter i opskriften