Dannebrogskage 10 stk.
Dannebrogskage bestående af røde mazarinbunde og Cream Cheese Frosting, pyntet med rød overtræksmarcipan, friske bær og dannebrogsflag i rød og hvid marcipan.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Røde mazarinbunde
- 300 g Brun farin
- 300 g Sukker
- 900 g Smør
- 1.000 g Pasteuriserede æg
- 300 g Mandelmel
- 120 g Maizena
- 30 g Kakaopulver
- 6 g Salt
- 300 g Rød Frugtfarve
-
Cream Cheese Frosting
- 750 g Smør (blødt)
- 750 g Flormelis
- 750 g Flødeost (Neutral)
- 2 stk. Citroner (skal og saft)
-
Pynt
- 1.200 g Hindbærmarmelade
- Røde, friske Bær
- Marcipanflag
Sådan gør du
Mazarinbund:
Marcipan og begge slags sukker røres sammen.
Smør tilsættes af 3 omgange. Æg tilsættes af 3 omgange. Ved sidste omgang æg tilføjes det tørre samt den røde farve.
Dejen fordeles i en kantbakke med bagepapir.
Bages ca. 35 min. ved 170 grader.
Bunden fryses.
Cream Cheese Frosting
Pisk smør og flormelis til max volume. Tilsæt flødeost og citron, og rør det sammen.
Samling af kagen:
Bunden skæres i stænger på 21x3 cm.
Mellem 2 stænger og på toppen af dem, sprøjtes en stribe Cream Cheese. 2 bunde mere lægges på, så det danner et flag. Smør hele kagen op med Cream Cheese og sæt på frost.
På toppen af kagen smøres hindbærmarmelade.
Marcipanen rulles ned til 2,5 mm og skæres til et bånd, som sættes om kagen.
Pynt med friske røde bær og marcipanflag.
Tip
Se hvordan du laver marcipanflag i Dannebrogsfarver på siden her!