Æbletærte med kanelsukker 12 stk. 12 stk.
Lækker tærte i Café størrelse, som evt. kan lunes på grillens eftervarme.
Opskriften er til 12 Café tærter, men kan også laves i en kantramme og sælges som Cafésnitter, eller brug lidt mere indlæg og sælg som en eksklusiv høj tærte. Se mere under tips.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 1.560 g Mørdej med mandelmel
- 1.800 g Mazarinmasse med brun farin
- 1.800 g Bagefast æblemarmelade eller
- 1.560 g Æbler (rå)
- 120 g Kanelsukker (1000 g sukker + 100 g stødt kanel)
Sådan gør du
Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.
150 g mazarinmasse med brun farin sprøjtes i formen og herpå 150 g æblefyldning.
De friske æbler skæres i både, og ca 130 g lægges pænt oven på æblefyldningen
Tærten pyntes med 10 g kanelsukker og bages ved 180° C i ca. 35-40 min.
Tip
Du kan også lave eksklusive høje tærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:
HØJ TÆRTE 10 STK.
Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 200 g mazarinmasse med brun farin fordeles i ringen og herpå 250 g æblefyldning. Top med ca. 100 g friske æbler pr. tærte, skåret i lidt tykkere både, og slut af med et drys kanelsukker.
Bages med underplade ved 185° C i ca. 45-50 min.
SNITTER
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 1.800 g mazarinmasse med brun farin fordeles oven på, og herpå 1.800 g æblefyldning. Top med 1.500 g friske æbler, skåret i både, og drys med 120 g kanelsukker. Bages ved 180° C i ca. 45 min.
Afkøles og skæres i ønsket størrelse.