Halloween kiks 50 stk.
Små sjove Halloween kiks bagt med ODENSE Kranse XX, lagt sammen med trøffel og en valgfri frugtmarmelade. Sjovt pyntet som edderkop, græskar eller mumie.
Server som en lille hapser til Halloween kaffen!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 50 stk.
-
100 stk. bunde - 50 færdige kiks
- 1.250 g Hvedemel
- 600 g Flormelis
- 240 g Kakao
- 40 g Bagepulver
- 40 g Salt
- 1.000 g Smør
- 200 g Pasteuriserede æg
-
Samling af kiks:
- 300 g Frugtmarmelade valgfri smag
Sådan gør du
Dejen røres sammen på røremaskine med dejkrog på laveste hastighed. Så kort tid som muligt, så den kun lige er æltet sammen. Kan med fordel æltes helt færdig på bordet med hænderne.
Dejen pakkes ind i film/plastic og hviler på køl i 15 min.
Dejen rulles ned på 3 mm tykkelse og stikkes ud med glat udstikker på Ø4 cm og lægges på bageplade med bagepapir. Bages ved 2000 C i 6-8 min. og afkøles.
Edderkopper:
ODENSE Chokolade- eller Nougattrøffel piskes luftig og fyldes i sprøjtepose med stjernetyl nr. 8. Sprøjt en ring på halvdelen af bundene til edderkopper, ca. 8 g pr. bund. Fyld midten med frugtmarmelade.
Rul sort overtræksmarcipan ud i tynde pølser til ben (kan erstattes af lakridssnørebånd) og læg dem på bundene med trøffel INDEN låget lægges på.
Læg låg på hver kage og sprøjt en lille smule trøffel på, så marcipanen kan sidde fast. Rul sort overtræksmarcipan ned på 2 mm tykkelse og stik en skive ud og læg på hver kage.
Rul orange overtræksmarcipan ned på 2 mm og stik ud med den mindste udstikker eller en glat tyl til øjne. Læg øjnene på. Smelt mørk overtræk i mikroovnen og sprøjt på de orange øjne som pupiller.
Græskar:
ODENSE Chokolade- eller Nougattrøffel piskes luftig og fyldes i sprøjtepose med stjernetyl nr. 8. Sprøjt en ring på halvdelen af bundene til græskar, ca. 8 g pr. bund. Fyld midten med frugtmarmelade.
Læg låg på hver kage og sprøjt en lille smule trøffel på, så marcipanen kan sidde fast.
Rul orange overtræksmarcipan ned på 2 mm tykkelse og stik en skive ud og læg på hver kage.
Præg de karakteristiske striber i græskarrene med en modellerpind eller bagsiden af en lille kniv.
Smelt mørk overtræk og dekorer græskarkagerne.
Mumier:
ODENSE Chokolade- eller Nougattrøffel piskes luftig og fyldes i sprøjtepose med stjernetyl nr. 8. Sprøjt en ring på halvdelen af bundene til mumier, ca. 8g pr. bund. Fyld midten med frugtfyldning.
Læg låg på hver kage og sprøjt en lille smule trøffel på, så marcipanen kan sidde fast. Rul hvid overtræksmarcipan ned på 2 mm tykkelse og stik en skive ud og læg på hver kage.
Smelt hvid overtræk og sprøjt striber over kagerne. Lav øjne med smeltet mørk overtræk.
Tip
Kagerne kan holde sig uden for køl i 3 dage.
Hvis de opbevares på køl, bør de pakkes i lufttæt emballage.
Kagebundene kan fryses ubagt og bages før brug.
De færdige kager egner sig ikke til frost, da de vil blive bløde.