Pæretærte med blåskimmelost & marcipanchips 4 stk.

Efterårets frugter er perfekte til tærter. Her har vi lavet en lækker pæretærte med blåskimmelost og marcipanchips.

Perfekt til ostebordets anretninger eller til buffet.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 4 stk.

Sådan gør du

Se grundopskrifter på mørdej med vanilje og mazarinmasse 1:1.

Til 1 tærte:
2 stk. pærer, skrællet og skåret i både
200 g blåskimmelost

Tærteform Ø20 cm fores med mørdej, ca. 150 g og fyldes halvt op med mazarinmasse, ca. 120 g.

Blåskimmelost fx Danbo Blue, smuldres henover. Pærebådene lægges pænt i mønster på toppen. 

Bages ved 190 grader i ca. 25 min.

Marcipanchips:
Rul marcipanen ned til ca. 1 mm og stik ud med rund udstikker, i ønsket størrelse.
Læg chipsene på bagepapir, pensel med olie og drys med havsalt. Man kan også bruge chiliflager eller krydderurter.

Bag chipsene ved 200 grader i ca. 5 min. til de er gyldne og sprøde. Opbevares i kagedåse.

Server tærten med marcipanchips, honningristede valnødder og forskellige oste.

Produkter i opskriften